2024. március 29. - Auguszta

Lendvai Ildikó a "Fidesz-Jobbik tengelyről"

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke szerint mára világossá vált, hogy a választásokon három párt, de csupán két erő: az MSZP és a "Fidesz-Jobbik tengely" küzd egymással.
2010. március 20. szombat 15:46 - HírExtra
Lendvai Ildikó szombati budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a Fidesz a valódi többpártrendszer szűkítésével "kiherélné", míg a Jobbik a lényeges normák megtagadásával "legyilkolná" a demokráciát.

A kormánypárt vezetője elmondta: a szocialisták ezért minden olyan demokratikus oldalon tartózkodó választó szavazatára számítanak, aki biztosra akar menni a rendszerváltáskor kialakult demokratikus szerkezet megvédésében.

Lendvai Ildikó kiemelte: az elmúlt napokban ugyan a szavazatokért történő huzakodás szemtanúi lehettünk jobboldalon, ám e mögött nem zajlik valódi érték- és programvita. A szocialista politikus szerint a Fidesz a "light", míg a Jobbik a "kalóriadúsabb" változat, de ugyanarra a szavazóbázisra törekednek.

Az MSZP elnöke hangsúlyozta, hogy a jobboldalon két forgatókönyv van készülőben: a Fidesz és a Jobbik "kisgazda típusú, utolsó pillanatban történő összeborulása", vagy a két párt "MIÉP-es, rejtett, szégyellt", de a fontos pillanatokban történő együttműködése.
Kérdésre válaszolva Lendvai Ildikó a Fidesz kampányfogásának nevezte, hogy Kövér László az elmúlt napokban úgy nyilatkozott egy vidéki lakossági fórumon, hogy pártja nem lépne koalícióra a Jobbikkal.

További kérdésekre reagálva a szocialista politikus azt mondta, hogy Bajnai Gordon parlamenti évértékelőjében még "valamennyi demokratikus párt jobbik énjéhez" szólt, amikor Orbán Viktort is demokratának nevezte. Lendvai Ildikó szerint a "pillanat akkor elszállt" , a Fidesz ugyanis úgy foglalt állást, hogy még a szélsőségek visszaszorításában sem kíván partner lenni.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök pénteki beszédéről szólva hozzátette: bíznak benne, hogy a volt kormányfőnek sikerült egyértelműen a szocialista párt melletti szavazásra aktivizálnia azokat, akik ma még nem döntötték el véglegesen, kire szavazzanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását