2024. április 18. - Andrea, Ilma

Az MSZP részt vesz a Demokratikus Charta rendezvényein

Budai Bernadett szerint a Magyar Demokratikus Charta pénteki rendezvénye az MSZP vezetésével egyeztetett kampányrendezvény, amelyen a párt elnöksége is képviselteteti magát.
2010. március 17. szerda 16:07 - HírExtra
Az MSZP szóvivője az MTI-nek szerdán úgy vélekedett: az, hogy a charta a szocialista párt mellett kampányoló Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt kérte fel vezérszónoknak, azt jelezi, egyre több civil szervezet ismeri fel: ha nem akarja elvesztegetni a voksát, akkor az MSZP-listára kell szavaznia.

Hozzátette: a pénteki budapesti rendezvény fő célja azoknak a demokratáknak a meggyőzése, akik önmaguktól talán nem szavaznának az MSZP-re.

Mint mondta, ilyen szempontból nem a szocialista politikusok részvételére van szükség, de a szolidaritásukat azzal is kifejezik, hogy például az elnökség képviselteti magát a rendezvényen.

Budai Bernadett kitért arra: vannak olyan szocialista politikusok, akik azért nem tudnak részt venni a charta pénteki eseményén, mert előre leegyeztetett kampányrendezvényük van.
Az MTI a múlt héten írt arról, hogy a Magyar Demokratikus Charta felkérésére Gyurcsány Ferenc Magyarországról, az elmúlt évekről és a tennivalókról mond összegző beszédet március 19-én.

A Magyar Demokratikus Charta a társadalmi kirekesztés elleni fellépés jegyében 2008. szeptember 6-án alakult meg. Gyurcsány Ferenc a 2008 július elejei melegfelvonulás másnapján a szélsőségek, az indulatok, az intolerancia elleni jogos nemzeti önvédelmet kezdeményezett Magyar Charta néven.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását