2024. június 17. - Laura, Alida

Gyilkos robbantások Dél-Afganisztánban

Négy robbanás rázta meg a dél-afganisztáni Kandahár városát szombat este, majd tűzharc bontakozott ki a rendőrök és a fegyveres támadók között. Helyi tisztségviselők szerint a legjelentősebb támadást a város börtöne ellen intézték.
2010. március 14. vasárnap 08:18 - HírExtra
Négy robbanás rázta meg a dél-afganisztáni Kandahár városát szombat este, majd tűzharc bontakozott ki a rendőrök és a fegyveres támadók között. Helyi tisztségviselők szerint a legjelentősebb támadást - egy öngyilkos robbantással - a város börtöne ellen intézték a tálibok legfőbb hátországának számító Kandahár tartomány központjában. Kandahárt NATO-erők még az idén az afgán kormány ellenőrzése alá szeretnék helyezni.

A brit hírügynökség helyszíni tudósítója szerint az első robbanás a rendőrkapitányság épületét érte, a második pedig Ahmad Vali Karzainak, a tartományi tanács vezetőjének a rezidenciája közelében történt. Több ház is összeomlott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását