2024. április 24. - György

Cápák érkeztek Magyarországra

Négy cápával és mintegy kétszáz tengeri hallal gazdagodott a Nyíregyházi Állatpark Ócenáriuma; az egzotikus állatok vasárnap érkeztek meg Malajziából a szabolcsi megyeszékhelyre.
2010. március 14. vasárnap 23:29 - HírExtra
A homoki tigriscápa, dajkacápa és a két homokpadi, más néven barnacápa több ezer kilométer megtétele után, Hollandia érintésével került új helyére a közel félmillió literes, négy és fél méter mély akváriumba, amely az egyik legnagyobb attrakció lesz az állatpark május elsején nyíló Zöld Piramis Ócenáriumában. Rajtuk kívül több mint kétszáz tengeri halat, közöttük bohóchalakat, murénákat, tűzhalakat, langusztákat, doktorhalakat telepítettek a tizenegy kisebb-nagyobb medencébe.

Az egzotikus állatokat a nagymedencébe süllyesztett, átlátszó, akrilból készült alagúton keresztül, testközelből is megtekinthetik majd a látogatók.

A cápák otthonául szolgáló 140 négyzetméteres medencét teljes egészében azzal a tengervízzel töltik fel, amelyet az állatpark saját maga állít elő. Ehhez körülbelül 17 tonna sót használnak fel; ezt a vízben szivattyúk keverik el, ügyelve a koncentrációra, mert egy liter víz legfeljebb 34 gramm sót tartalmazhat.

A Nyíregyházi Állatpark különleges Zöld Piramisában csaknem befejeződtek az összesen 3800 négyzetméteres, az indonéz dzsungelt idéző Esőerdőház és az Ócenárium építési munkálatai, és folyamatosan érkeznek lakóik is. Nemrégiben ázsiai és afrikai elefántokkal, pápaszemes medvékkel, valamint komodói varánuszokkal gyarapodott a népes állatállomány, rövidesen pedig egy orángutáncsalád költözik be az állatparkba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását