2024. május 5. - Györgyi

Dzsihádra készültek az Egyesült Államokban

Dzsihádra, vagyis szent háborúra készült a New York-i pokolgépes merényleteket tervező négy férfi - közölte Raymond Kelly helyi rendőrfőnök csütörtökön.
2009. május 21. csütörtök 18:18 - HírExtra
A legnépesebb amerikai város Bronx negyedében előző este tartóztatták le a négy férfit, amikor azok egy zsinagógánál általuk igazi robbanószerkezetnek hitt, kocsiba rejtett álpokolgépet helyeztek el. A szerkezeteket a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egy álcázott ügynöke adta el nekik korábban.

A négy merénylőt - aki egy zsidó közösségi otthont is fel akart robbantani, később pedig Stinger rakétákkal támadásokat akart végrehajtani katonai repülőgépek ellen a nemzeti gárda New Yorktól 70 mérföldre északra fekvő newburghi repülőterén - azzal vádolják, hogy összeesküvésben vettek részt, amelyben tömegpusztító fegyvereket akartak használni. Ha elítélik őket, fejenként 25 év börtön vár rájuk.

A négy férfi - James Cromitie, David Williams, Onta Williams és Laguerre Payen newburghi lakosok - közül három amerikai állampolgár, egyikük haiti. A robbantásokat C-4-es plasztik robbanóanyaggal akarták végrehajtani. Az FBI közölte, hogy a gépkocsiba helyezett szerkezet teljesen veszélytelen volt, azt a nyomozó iroda technikusai készítették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását