2024. április 25. - Márk

Magyarország támogatja a mongol demokratikus átalakulást

Magyarország támogatja Mongólia demokratikus átalakulását, az Országgyűlés kész megosztani a tapasztalatait a mongol törvényhozással - közölte az Országgyűlés Sajtószolgálata csütörtökön az MTI-vel, azt követően, hogy Katona Béla házelnök fogadta Szühbátarín Batbold mongol miniszterelnököt.
2010. március 11. csütörtök 14:35 - HírExtra
"Magyarország a spanyol-belga-magyar trió tagjaként, majd 2011-től az EU soros elnökeként támogatja Mongólia demokratikus átalakulását: a Magyar Országgyűlés kész megosztani a törvényhozás átalakításában, valamint a piacgazdaság létrehozását célzó feltételrendszer megteremtésében szerzett tapasztalatait" - olvasható a közleményben.

Katona Béla és Szühbátarín Batbold csütörtöki megbeszélésén szó volt arról is, hogy a jövőben bizottsági szinten is együttműködik a két ország parlamentje. A magyar házelnök a mezőgazdasági és a környezetvédelmi bizottságok szorosabb kapcsolattartását kezdeményezte a találkozón - derül ki a tájékoztatóból.

A mongol miniszterelnök a diplomáciai kapcsolatok felvételének 60. évfordulója alkalmából érkezett Magyarországra.

Szühbátarín Batbold magyarországi látogatása keretében szerdán találkozott Bajnai Gordon miniszterelnökkel is.

A megbeszélés után a magyar kormányfő egyebek mellett bejelentette, hogy januárban mintegy ötmilliárd forintos hitelmegállapodást írt alá Magyarország egy mongol élelmiszer-kombináttal, emellett az ország 3,5 millió forintos segéllyel vízgazdálkodási, folyószabályozási terv elkészítésében segíti Mongóliát.

Magyarország és Mongólia hatvan évvel ezelőtt, 1950. április 28-án vette fel a diplomáciai kapcsolatot, és 1965. augusztus 3-án emelték nagyköveti szintre a képviseletet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását