2024. május 18. - Erik, Alexandra

Lakos Imre: vergődés volt az elmúlt három év

A magyar belpolitika és a Fővárosi Közgyűlés történetében is lezárult egy húsz éves időszak, s ezt méltósággal kell tudni kezelni – indokolta újságíróknak Lakos Imre, hogy miért lépett ki csütörtökön Bőhm Andrással együtt az SZDSZ fővárosi frakciójából.
2010. március 11. csütörtök 14:30 - HírExtra
Véleménye szerint az elmúlt három évben, a fővárosban meghozott döntések már nem voltak hatékonyak, gyorsak.

"Vergődés volt ez a három év" – fogalmazott a politikus, aki szerint az MSZP-SZDSZ koalíció nem tudott alkalmazkodni az egyfős többséghez. "Ezzel a fővárosi MSZP-vel egyébként sem lehetett volna együttműködni, ez a fővárosi MSZP alkalmatlan volt arra, hogy hatékony együttműködést produkáljon" – mondta Lakos Imre.

Megjegyezte, hogy az SZDSZ-frakció is "fáradtan és fásultan viselkedett" az elmúlt három esztendőben.

Az SZDSZ-ből, mint pártból való esetleges kilépéséről azt mondta, hogy ez a csütörtöki közgyűlésnek nem volt témája, s erre a kérdésre a következő hetek adják majd meg a választ. Hangot adott annak a véleményének, hogy a következő parlamenti választások átrendezik az ország belpolitikai térképét, és mindenkinek el kell döntenie, ezen belül hol találja meg a helyét.

Az MTI kérdésére azt mondta, a mai magyar belpolitikában nem ismer olyan pártot, amelynek tagja tudna lenni. Hozzátette, hogy a XI. kerületi SZDSZ frakcióból nem akar kilépni, mert azt nem lehet a fővárosihoz hasonlítani, ugyanis az "egy jól működő csapat".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. március 11. 16:32
Ha vergődés volt ez a három év, akkor miért nem lépett ki korábban?

Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását