2024. április 29. - Péter

Bokros szerint vészhelyzet van

Bokros Lajos szerint vészhelyzet van az országban, a társadalomban, a gazdaságban, a politikában, és az erkölcsben is. Az MDF 20 pontban foglalta össze az "okos állam" célkitűzéseit.
2010. március 11. csütörtök 12:43 - HírExtra
Az MDF miniszterelnök-jelöltje csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón kiemelte: Magyarországnak a saját erejére kell támaszkodnia annak érdekében, hogy ki tudjon evickélni a válságból.

Véleménye szerint a válságból való kilábalás kulcsa az "okos állam", amely, mint mondta, nem költ túl sokat a saját üzemi működésére, és nem korrupt, hanem tisztakezű.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta: a "buta érzelmek, indulatok" lesöprik Magyarországon azokat a programokat, melyek megmutatnák, van kiút a válságból.

A pártelnök - megrázva egy csengőt - azt kérte a választópolgároktól, hogy akinél még van ajánlószelvény, az juttassa el azt az MDF részére.

Szerinte egy nagyon jól szervezett össztűz indult a médiában az MDF ellen, ezért a párt az ajánlószelvények leadási határidejéig, azaz március 19-ig, kampányt indít "csak azért is MDF" néven.

A sajtótájékoztatón részt vett még Herényi Károly elnökhelyettes, Makay Zsolt, az MDF országos választmányának elnöke, valamint a párt több képviselőjelöltje is; a politikusok kirakósból Magyarország térképére feltették az "okos állam 20 pontját".

Az első elemet, amely a munkahelyteremtésről szólt, Bokros Lajos rakta fel a térképre. Az MDF a foglalkoztatási ráta 10 pontos emelését javasolja.

A következő elem a valódi közteherviselés nevet viselte, melynek kapcsán Viniczai Tibor elnökségi tag kiemelte: az "okos állam" kevesebb adót szed a vállalkozásoktól.
A felelős monetáris politika kirakó darabja független jegybankot és a forint stabilitását jelezte. A képviselőjelöltek tettek fel kirakót a minőségi közoktatás, a célzott segélyezési rendszer, és az innovatív állam témakörében is.

Csapody Miklós MDF-es képviselőjelölt a versenyt és a békét hangsúlyozta a szomszédos államokkal. A jelöltek szóltak az önálló önkormányzatok megteremtéséről is.

Dávid Ibolya a tiszta közélet kapcsán azt mondta: új párt-, és kampányfinanszírozási törvényre van szükség.

Feltették még a hatékony közszféra, az újjászülető egészségügy, a modern mezőgazdaság, a minőségi közszolgáltatások, a javuló közbiztonság, a nyitott és befogadó Magyarország, a fenntartható nyugdíjrendszer, a felelős környezet-, és energiapolitika, valamint a minőségi felsőoktatás kirakóját.

Az utolsó elemet, a felelős költségvetési politika néven Herényi Károly elnökhelyettes helyzete el Magyarország térképére.

Bokros Lajos a sajtótájékoztató után újságíróknak cáfolta azt a Magyar Hírlap csütörtöki számában megjelent információt, hogy visszalépne a miniszterelnök-jelöltségtől.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását