2024. május 12. - Pongrác

Bill Gates bukta

Közzétették, hogy mennyi pénze van a Microsoft vezetőjének, kiderült, már nem ő a leggazdagabb a világon.
2010. március 11. csütörtök 10:59 - HírExtra
Igaz, „csak” fél milliárddal marad le a jelenlegi listavezetőtől. A távközlésben utazó mexikói mágnás, Carlos Slim Helu vezeti a világ leggazdagabb embereinek listáját, megelőzve Bill Gates-t, a Microsoft alapítóját – jelentette be szerdán Steve Forbes, a nevét viselő amerikai pénzügyi magazin kiadója New Yorkban.

A mexikói iparmágnás szóvivője nem erősítette meg a Forbes magazin becslését, mondván, "nem fecsérlik idejüket" ilyen számításokkal, ugyanakkor azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy örülnek az eredménynek. „ Elégedettek vagyunk azzal, hogy őt tartják a világ legjobb üzletemberének” - mondta a szóvivő.

A Forbes listáján egyébként 55 országból összesen 1011 név szerepel, ez 218-al több, mint tavaly. Bár a milliárdosok száma még mindig nem éri el a gazdasági válság előtti szintet - 2008-ban 1125 nevet tartalmazott a lista -, a fellendülés jele lehet az is, hogy a felsorolt gazdagok átlagos vagyona 3,5 milliárd dollárral nőtt, ami fél milliárddal több, mint tavaly.
A listára 97 új név is felkerült, 164-en pedig képesek voltak visszakapaszkodni. Köztük van az internetes közösségi oldal, a Facebook alapítója is. A négymilliárdos vagyonnal rendelkező 26 éves Mark Zuckerberg ezzel visszaszerezte a "legfiatalabb milliárdos" címet is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását