2023. november 29. - Taksony

A GDP idén 0,2 százalékkal esik vissza

A GDP korábbi 0,3 százalékos visszaesése helyett 0,2 százalékot vár az idei évre a Pénzügyminisztérium, miközben az éves infláció 4,3 százalék lesz a korábban jelzett 4,1 százalékkal szemben.
2010. március 11. csütörtök 12:20 - HírExtra
Nem változtatott a szaktárca az államháztartási hiányra vonatkozó előrejelzésén: a pénzforgalmi hiány 878,8 milliárd forint lesz, a GDP 3,3 százaléka. Az első negyedéves deficit előrejelzés 651,3 milliárd forint, ami a GDP 2,5 százalékával egyenlő.

Az államháztartás 381,9 milliárd forint hiánnyal zárt februárban, az első két havi pénzforgalmi deficit 350,6 milliárd volt.

Katona Tamás államtitkár bejelentette: március 12-én, pénteken a Pénzügyminisztérium valamennyi minisztérium által elkészített állapotfelmérési adatot átadja az Állami Számvevőszéknek.

A konzultáció után, az államháztartási törvénynek megfelelően, a parlamenti választások előtt 15 nappal nyilvánosságra hozzák az államháztartás, az ország és egyes intézmények állapotáról elkészült adatokat - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását