2024. április 29. - Péter

Módosítható az ajánlószelvény tartalma?

Az ajánlószelvényekre írottakat utólag módosítani nem lehet - írta keddi számában a Népszabadság Tóth Zoltán, az Országos Választási Iroda (OVB) volt vezetőjének nyilatkozata alapján.
2010. március 9. kedd 06:36 - HírExtra
Tóth Zoltán a lapnak azt mondta, hogy amikor a választópolgár először kinyilvánította a politikai véleményét a kopogtatócédulán, az az irányadó. A szakember úgy nyilatkozott: "senkinek sem ajánlom a javítgatást, az ugyanis áldatlan állapotokhoz vezethet". Véleménye szerint aki ilyen helyzetbe kerül, az gyűjtsön új ajánlószelvényeket.

Az OVB elhalasztotta hétfőn a döntést arról, hogy utólag módosítható-e az ajánlószelvények tartalma. A kérdéssel Dávid Ibolya, az MDF elnöke fordult a testülethez. A lap szerint a szabad demokrata jelöltek neve mellett szereplő MDF-SZDSZ jelölő szervezet meghatározás miatt.

A Népszabadság szerint ezzel kapcsolatban a Hírszerző internetes portálnak Tóth Zoltán azt mondta: az egyéni jelöltek szelvényeivel csak olyan területi lista alapozható meg, amely a párt önálló indulását jelzi, a közös jelölések pedig csak közös listákhoz használhatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását