2024. május 4. - Mónika, Flórián

Elnyelt ötmilliárd

A Nokia-dobozos Hagyó-ügyben em­legetett hetvenmillió forint csupán aprópénz a csepeli szennyvíztisztító ötmilliárdjához képest, ennyit veszíthet a főváros a választott bíróság mai tárgyalásán, ha jogerős döntés születik - mondta a Magyar Hírlapnak Wertán Zsolt (KDNP).
2010. március 9. kedd 11:10 - HírExtra
A fővárosi képviselő előbb decemberben a legfőbb ügyészhez fordult a beruházás kapcsán a kivitelezőnek megítélt ötmil­liárd forint ,,pótdíj" miatt, majd ügyvédi visszaélés miatt tett feljelentést. Wertán szerint a főváros által felkért ügyvéd, Molnár Judit nem megfele­lően képviselte a kivitelezővel szembeni jogvitában a Fővárosi Önkormányzat érdekeit. A Fővárosi Főügyészség két hete elrendelte a nyomozást, bár gyanúsítottja még nincs az ügynek - közölte hétfőn lapunkkal Skoda Gabriel­la szóvivő.

A kereszténydemokrata politikus a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara égisze alatt működő választott bíróságot a döntés elhalasztására kérte, mivel az ügyben büntetőeljárások folynak. Wertán tegnap felidézte, hogy a kétszázmilliárd forintos beruházásban a kivitelező menet közben akart egy pótmunkát elszámolni. A beruházó konzorcium akkor terelte jogi útra az ügyet, amikor a területért még Hagyó Miklós felelt.

A jogvitában a fővárost képviselő Molnár Judit - aki Lakos Imrének, a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési és környezetgazdálkodási bizottsága SZDSZ-es elnökének a felesége - február végén, az ügyvédi visszaélés miatt indított nyomozás elrendelése után lemondott a főváros képviseletéről. A tárgyaláson a lassan húsz éve Demszkyéknek dolgozó Grigássy György ügyvéd képviseli az önkor­mányzatot. ,,Azt tapasztaljuk, Gri­gássy pontosan úgy képviseli a közérdeket, ahogy Molnár Judit is tette - hangsúlyozta Wertán Zsolt. -

Ha ked­den a főváros veszít, fizetnie kell. A csepeli szennyvíztisztító kapcsán kijelölt döntnök nem tagja a mérnökkamarának, tehát nem is jogosult a szakértői munkára. És ez a döntnök jogosnak minősítette a fran­ciák ötmilliárd forintos követelését. Ezt meg­vétózni a bíróságon a kizárásával lehetett volna, ám Grigássy sem nyúlt ehhez az eszközhöz.
Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását