2024. április 25. - Márk

A Toyota kiesett a top 10-ből

A Toyota februárban lekerült a legkeresettebb autók 10-es listájáról Kínában - közölte a kínai személyautók szövetségének tájékoztatása alapján kedden a China Daily című napilap.
2010. március 9. kedd 10:00 - HírExtra
A legnagyobb japán autógyár kínai vegyesvállalata, a FAW Toyota most első ízben nem került be a 10 legtöbb eladást felmutatók közé, miközben a cég maga arról számolt be, hogy februárban 45 ezer 400-as darabszámmal, 30 százalékkal növelte eladásait a tavalyi év azonos időszakához képest.


Az első zuhanást januárban volt kénytelen megélni a cég, amikor 72 ezer darabot adtak el. Ez a múlt év decemberéhez viszonyítva 16,3 százalékos csökkenést jelentett.

A kínai vásárlók bizalmát megrendítették a visszahívások - erre utal a Sina.com weblapon végzett közvélemény-kutatás is, amely szerint az online válaszadók 73,6 százaléka nem venne Toyotát, vagy Hondát és csak 16,4 százalékuk részesítene továbbra is előnyben japán gépkocsit. A felmérésben március 1-8 között 258 ezren vettek részt, de a válaszadók életkorára vonatkozóan nem közöltek információt.

A Toyota összesen 75.552 RAV4 típusú szabadidő-autót kényszerült visszahívni. Akio Toyoda a Toyota Motor Corp. elnöke március első napjaiban Pekingben járt és nyilvánosan is bocsánatot kért, amiért visszahívásaival "kellemetlenséget és aggodalmat okozott a fogyasztóknak". Akkori tájékoztatóján azt mondta: Kínában 13 százalékkal kívánják növelni eladásaikat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását