2024. május 14. - Bonifác

Eredménytelen rektorváltás

Eredménytelen volt a Szegedi Tudományegyetem rektorválasztó szenátusülése, a két jelölt - az intézményt jelenleg irányító Szabó Gábor és Wittmann Tibor orvosprofesszor - közül egyik sem kapta meg a mandátum elnyeréséhez szükséges támogatást - közölte Rácz Béla rektorhelyettes hétfőn, a csongrádi megyeszékhelyen.
2010. március 8. hétfő 21:42 - HírExtra
A professzor elmondta: a felsőoktatási intézmény vezetői posztjára új pályázatot írnak ki, várhatóan egy-másfél hónapon belül. Így az újabb választás még Szabó Gábor mandátumának lejárta, 2010. július 1-je előtt megtörténhet.

Az első szavazási körben a szenátus 49 tagja közül 27-en Szabó Gábort, 13-an Wittmann Tibort támogatták, 9 voks pedig érvénytelen volt. A második körben a szenátus tagjai már csak a voksok felét korábban elnyert jelöltre, Szabó Gáborra szavazhattak. A Magyar Rektori Konferencia elnöki posztját is betöltő professzort az érvényesen szavazó 44 szenátusi tag közül 30-an támogatták, a mandátum megszerzéséhez azonban 33 voksra lett volna szükség – közölte a rektorhelyettes.

Rácz Béla elmondta, hogy Szabó Gábornak a mandátum elnyeréséhez azért kellett a kétharmados támogatás, mert 2003-as és 2006-os megválasztása után harmadik rektori ciklusára kandidált.

A professzor hozzátette: a rektori poszt megszerzéséhez Wittmann Tibornak is 33 voksra lett volna szüksége, mert az orvosprofesszor a 2014. június 30-ig tartó ciklus alatt betölti 65. életévét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását