2024. április 29. - Péter

Vona a politikusbűnözésről

Olyan törvényeket kell hozni, amelyekkel fel lehet számolni a politikusbűnözést, a számonkérést pedig meg kell valósítani - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke vasárnap Salgótarjánban lakossági fórumon több száz résztvevő előtt.
2010. március 7. vasárnap 19:54 - HírExtra
Vona Gábor úgy fogalmazott: "Nekünk nem fog megremegni a térdünk, ha bizonyos politikai szereplőket, akik most nagy mellénnyel beszélnek, majd börtönbe kell zárni. Ugyanis nagyon sokan a jelenlegi parlamentben börtönben kellene, hogy üljenek. És fognak is, a Jobbiknak ez az egyik eltökélt szándéka."

A politikus hozzátette: ha nem lesz számonkérés, "ha megint csak ilyen össze-vissza mákonyszerű átmenet lesz", akkor megint nem lesz ebből az országból semmi.
A Jobbik elnöke a feladatok között sorolta, hogy el kell törölni a parlamenti képviselők mentelmi jogát, a politikusbűnözést pedig minősített esetté kell nyilvánítani, "hiszen ha valaki törvényalkotóként sérti meg a törvényt, az duplán vétkezett, a bíróság egy politikusra a büntetési tétel kétszeresét szabhassa ki".

Fontosnak nevezte Vona Gábor az ügynöklisták nyilvánossá tételét, a képviselők visszahívhatóságát, a parlamenti képviselők végkielégítésének eltörlését, mert "Magyarországon mindenkinek, aki lop, végkielégítése van", valamint a titkosítások feloldását.

Feltette a kérdést: "Van-e itt valaki, aki fél attól, hogy Magyarországon az olajügyeket, a privatizációs ügyeket, a bankkonszolidációs ügyeket, vagy a cigánygyilkosságok nyomozati anyagát nyilvánosságra hozzák? Én se félek tőle."

Vona Gábor azt mondta: ezek után tudnak nekikezdeni a változásoknak,így a munkahelyteremtésnek is. Ehhez pedig fedezetet ad a multinacionális cégek és a bankok megadóztatása, az államadósság újratárgyalása, a korrupció felszámolása, "amiben, ne legyenek kétségeik, az összes parlamenti párt benne van, és onnantól kezdve már csak annak érdeke felszámolni, aki egyáltalán nincs benne".

Átalakítaná a Jobbik a szociális rendszert is, mert nem kell hagyni, hogy "a szociális hálón potyautasok üljenek", márpedig bizonyára vannak magyar emberek is, de "a cigány kisebbség jelentős része viszont életvitelszerűen az" - tette hozzá.

Vona Gábor bírálta, hogy "olyanok vitatkoznak a cigánykérdésről, akik még életükben nem találkoztak élő cigánnyal", és kitért arra is, hogy "a szociális támogatások meg családtámogatások rendszerét a szociális miniszterünk sem látja át, de egy 10 éves cigány kisfiú több szociális támogatási formát ismer, mint mondjuk magyar királyt".

"Mi azt mondjuk, hogy szeretnénk ezt megállítani, mert tényleg nem állapot már, hogy az ország egy része már vért izzad, hogy fenntartsa magát, mások meg csak várnak a sült galambra" - mondta.

Leszögezte: a családi pótlékkal segíteni akarják a tisztességes gyermekvállalást, de elzárják a csapot a megélhetési gyermekgyártástól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását