2024. május 4. - Mónika, Flórián

Megírják a halott életét

Könyv jelenik meg az 1997-ben pályája csúcsán Miamiban meggyilkolt Gianni Versace divatcézárról és a Versace családról az Egyesült Államokban.
2010. március 7. vasárnap 10:08 - HírExtra
A House of Versace: The Untold Story of Genius, Murder and Survival (A Versace-ház: A zseniség, gyilkosság és túlélés még el nem mondott története) című könyv Deborah Ball tollából jelenik meg 320 oldalon.

A könyv bepillantást enged a kilencvenes évek gazdasági hátterébe és életstílusába, de a luxusiparba és a divat üzleti oldalába is. Az író bemutatja a Versace családot, és felfedi, hogy miként vált Gianni Versace a női divat jövőjét megváltoztató tervezővé, miközben fivére, Santo levette a terhet a válláról azzal, hogy ő hozta meg az üzleti döntéseket.

Versace volt az, aki korán felismerte: márkajelzését a ruhákon kívül parfümökre, kozmetikumokra, órákra és még bútorokra is érdemes rátennie - derül ki a könyvből.
A homoszexuális tervező sikeréhez hozzájárult az is, hogy olcsóbbá vált az utazás, így amerikai és japán vásárlók jelentek meg Európában. Emellett az amerikai Vogue magazin - amely hagyományosan amerikai tervezőkre összpontosított - nagyobb teret kezdett biztosítani az európai mestereknek. A könyv szerint az internet robbanása pedig tovább szélesítette a megjelenés lehetőségeit.

A kötet külön figyelmet szentel Versace meggyilkolásának, valamint a halála után kialakult helyzetnek. Versace akkor 11 éves unokahúgára, testvérének, Donatellának a lányára hagyta közel kétmilliárd dolláros vagyonát, a márka vezetését pedig Donatellára bízta.
Ball 220 interjút készített a családtagokkal, barátokkal, riválisokkal és ügyfelekkel, a könyvhöz ezek a beszélgetések nyújtottak hátteret.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását