2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Magyar filmek az andalúziai filmfesztivál középpontjában

Az andalúziai Islantilla-ban április 14-én kezdődő nemzetközi filmfesztiválon a magyar film lesz a fókuszban, ebből az alkalomból Bacsó Péter, Jancsó Miklós, Mészáros Márta, Erdőss Pál, Bereményi Géza és Pálfi György egy-egy filmjét mutatják be.
2007. április 13. péntek 14:13 - Hírextra
A Kaméleon-díjért folyó versenyprogramba Fliegauf Benedek Dealer című mozija kapott meghívást - írja az Orientpress Hírügynökség. A spanyolországi Islantilla városában április 14-21. között rendezik meg a Cine Inédito nemzetközi filmfesztivált.A holnap kezdődő rendezvény a magyar filmművészetnek szenteli Fókusz programját. Ebből az alkalomból az elmúlt évtizedek kiemelkedő magyar filmjeiből válogattak az andalúz fesztivál szervezői: Bacsó Péter Nyár a hegyen (1967), Jancsó Miklós Szerelmem Elektra (1974), Mészáros Márta Napló gyermekeimnek (1982), Erdőss Pál Visszaszámlálás (1985), Bereményi Géza Eldorádó (1988) és Pálfi György Hukkle (2002) című filmjeit mutatják be.

A fesztivál tíz versenyfilmje közé Fliegauf Benedek Dealer című alkotása kapott meghívást. A 2004-ben a berlini filmfesztiválon debütált, és azóta számos rangos külföldi mustrát megjárt, Dealer andalúziában a Kaméleon-díjért kel versenyre, melynek sorsáról nemzetközi zsűri dönt. Fliegauf Benedek személyesen mutatja be második játékfilmjét, a Dealer-t az Andalúziában.
Az 1999-ben alapított islantilla-i Cine Inédito filmfesztiválon Magyarország idén vesz részt először.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását