2024. május 14. - Bonifác

Megvan a H1N1 első mutációja!

Mexikói tisztviselők szerdán megerősítették, hogy igazolták az A(H1N1) influenza vírusának első mutációját egy lánynál, aki túlélte a fertőzést.
2010. március 4. csütörtök 14:35 - HírExtra
Jose Angel Cordova egészségügyi miniszter mexikói újságíróknak elmondta, hogy az eset az újinfluenza vírus első bizonyított mutációja, noha 423 másik gyanús esetet jelentettek már.

Elmondta, hogy a lányt két hónappal ezelőtt Mexikóváros egyik kórházában kezelték légúti problémákkal, majd később súlyos tüdőgyulladással tért vissza, amelyből felépült.

Cordova felszólított mindenkit, aki olyan kockázati tényezővel él, amely esendővé teszi a vírussal szemben, hogy oltassa be magát újra, mert "ezek a vírusok bármikor mutálódhatnak", aminek súlyos következményei lehetnek.

A hivatalos adatok szerint 1088 ember halt meg Mexikóban a kezdetben sertésinfluenzaként emlegetett vírus miatt 2009 áprilisától, amikor a későbbi világjárvány először felbukkant az országban. Világszerte mintegy 16 ezer ember halt meg, miután az új törzs 212 országba és területre szétterjedt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását