2024. június 16. - Jusztin

Hagyó kommunikációs igazgatóját gyanúsítottként hallgatták ki

Gyanúsítottként hallgatták ki Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes kommunikációs igazgatóját a BKV-ügyben csütörtökön és a lakásában házkutatást tartottak - értesült az MTI rendőrségi forrásból.
2010. március 4. csütörtök 17:17 - HírExtra
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményében azt írta: a BKV Zrt.-vel kapcsolatos büntetőeljárás során L. Ottót felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

"A nyomozás adatai szerint a férfi az egyik korábbi főpolgármester-helyettes kommunikációs igazgatójaként szándékosan rábírta a BKV vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkező vezetőit, hogy kötelességüket megszegve a társaság veszteséges működésével össze nem egyeztethető, szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket kössenek" - olvasható a rendőrség honlapján megjelent tájékoztatásban.

Az MTI úgy tudja: Lelovics Ottót, Hagyó Miklós korábbi főpolgármester-helyettes munkatársát gyanúsították meg.

A közlemény szerint L. Ottó a tevékenységével 5 cég 13 szerződése vonatkozásában 20 millió forintot meghaladó vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak. A BRFK gazdaságvédelmi nyomozói csütörtökön házkutatást tartottak L. Ottó lakásán és lefoglaltak egy személyi számítógépet. A rendőrség tudatta: a gyanúsítottat nem vették őrizetbe, szabadlábon védekezhet.

A BRFK a BKV-üggyel kapcsolatos büntetőeljárásban korábban Horváth Évát, Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes korábbi kommunikációs tanácsadóját is gyanúsítottként hallgatta ki.

Hagyó Miklós február 2-án jelentette be, hogy lemondott fővárosi közgyűlési mandátumáról, visszalépett budapesti listás helyéről és egyéni képviselő-jelöltségétől.

A budapesti közlekedési társaságnál történt visszaélések gyanúja miatt a cég több korábbi felsővezetője ellen folyik eljárás, közülük egyesek előzetes letartóztatásban, illetve házi őrizetben vannak.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását