2024. május 4. - Mónika, Flórián

Képviselők a zsidó temetőben történtekről

Somogy megye országgyűlési képviselői megdöbbenésüket és felháborodásukat fejezték ki a kaposvári zsidó temetőben a hétvégén történt rongálás miatt.
2008. február 4. hétfő 20:58 - Hírextra

"Mély megdöbbenésünket és felháborodásunkat fejezzük ki amiatt, hogy a hétvégén ismét megrongálták a kaposvári zsidó temetőt" - olvasható az MTI-hez hétfőn este eljuttatott közleményben, amelyet pártállástól függetlenül valamennyi országgyűlési képviselő aláírt.

A közlemény aláírói leszögezték, hogy elítélnek minden vallási közösség ellen elkövetett támadást, és elhatárolódnak az antiszemitizmustól.

"Az ehhez hasonló gyalázatos magatartásnak, és a mögötte álló veszedelmes eszméknek nincs helye Magyarországon, nincs helye szűkebb hazánkban, Somogyban sem" - fogalmaztak a képviselők, akik, mint írták, ezúton fejezik ki együttérzésüket a hozzátartozókkal, s egyúttal felkérik az illetékes hatóságokat, hogy a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban járjanak el az ügyben.

Mint arról a távirati iroda beszámolt, tiltott jelképeket festettek huszonnégy sírra ismeretlen tettesek a kaposvári zsidó temetőben.

Róna László, a helyi zsidó hitközség elnöke vasárnap tett feljelentést a rendőrségen. Az MTI-nek akkor elmondta: a sírokra egyebek mellett horogkeresztet, nyilaskeresztet festettek, továbbá áthúzott Dávid-csillagot, valamint "A hazánk nem eladó!" feliratot. Ez utóbbit két hete már a temető udvarán álló emlékműre is ráírták, ugyanazzal az ezüstszürke festékkel, mint amit most is használtak - tette hozzá.

A Magyar Demokrata Fórum Somogy megyei, illetve kaposvári szervezetének elnöke, Balla György és Rózsahegyi Péter a maguk és pártjuk tagságának nevében ugyancsak közleményben ítélte el a történteket.

"Az ilyen tettek Magyarország egyébként is mély erkölcsi válságát tovább mélyítik, s ezt minden józan magyar állampolgárnak kategorikusan el kell ítélnie" - hangsúlyozták az MTI-hez szintúgy hétfőn este eljuttatott közleményükben, amelyben egyúttal felszólítják az ország valamennyi párt és civil szervezetének vezetőjét, tagját és szimpatizánsát, hogy "markáns tiltakozással" ítéljék el ezt és az ehhez hasonló gyalázatos cselekedeteket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását