2024. május 25. - Orbán

Vége a sertésállomány csökkenésének

Hosszú idő után végre megállt a sertésállomány csökkenése Magyarországon, sőt minimális növekedés is volt 2009-ben - mondta a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke a webriport.hu által rendezett szakmai konferencián.
2010. március 3. szerda 11:53 - HírExtra
Éder Tamás kifejtette: a decemberi statisztikai adatok szerint már 3,2 millió sertés volt az országban, ebből 226 ezer koca. A sertésállomány esetében 2008 augusztusa óta nem fordult elő stagnálás vagy növekedés, a kocaállomány pedig 2006 decembere óta csökkent. A főként nagy, exportra is dolgozó húsfeldolgozókat tömörítő szakmai szövetség elnöke beszámolt arról is, hogy az elmúlt évben Magyarországon 4,3 millió sertést vágtak - az előző évhez képest minimálisan kevesebbet -, ami élő súlyban 480 ezer tonna.

Kifejtette: elgondolkodtató ugyanakkor, hogy tavaly a levágott sertések 25 százaléka importból származott, ami az év vége felé és 2010 elejére 30 százalékra, illetve e fölé emelkedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását