2024. május 5. - Györgyi

MDF: valljon színt az MSZP és a Fidesz

Az MDF színvallásra kéri a Fideszt és az MSZP-t a gépjárművek eredetiségvizsgálatával kapcsolatban.
2010. március 3. szerda 13:36 - HírExtra
Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője szerdán Budapesten - utalva a témában február elején tartott sajtótájékoztatójára - kiemelte: az Eclipse Zrt. tavaly december 31-én kötött 4,95 milliárd forintos szerződést az eredetiségvizsgálat új informatikai rendszerének megalkotására, majd négy nap múlva üzembe is helyezte a rendszert.
Mint emlékeztetett: a gépjárművek eredetiségvizsgálatáról a Figyelő című hetilapban jelent meg cikksorozat, és az ügyben a múlt héten a Fővárosi Főügyészség hűtlen kezelés miatt elrendelte a nyomozást.

Az eredetiségvizsgálatot 1999-től kezdődően vezették be Magyarországon, célja pedig az volt, hogy visszaszorítsa az autólopások számát. Kerék-Bárczy Szabolcs korábban elmondta: 2010. január 1-jétől - a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megkérdezése nélkül - új eredetiségvizsgálati rendszert vezettek be a Közlekedési Hatóság szervezésében.

Kerék-Bárczy Szabolcs a részletekről szólva a szerdai sajtótájékoztatón azt mondta: az Eclipse Zrt. céget 2003. április 14-én alapították, éppen 10 nappal azután, hogy megszületett a törvény, amelyben hatósági árassá alakították a gépjárművek eredetiségvizsgálatát. A frissen alapított társaság megnyerte azt a pályázatot, amelyet a hatósági árak kialakítása után az eredetiségvizsgálatokhoz használt szoftver kifejlesztésére írtak ki - tette hozzá.

A szóvivő beszélt arról is, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága 2006. július 24-i ülésén titkossá nyilvánította a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz tartozó összes jövőbeli informatikai fejlesztést. Jórészt az akkori döntés miatt nem lehet semmit tudni az eredetiségvizsgálat körül elfolyt pénzekről sem - jelentette ki.

Hangsúlyozta, levélben megkereste a bizottság tagjait, adjanak számot arról, hogy a 20 milliárd forint közpénzből finanszírozott szerződéssorozatnak mi volt a tartalma. Levelére azonban nem kapott választ - tette hozzá.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását