2024. május 3. - Tímea, Irma

Milliárdos csatornafejlesztés

Két év alatt készült el a Tokaj-hegyaljai Mádon az új csapadékelvezető rendszer, amely csaknem másfél milliárd forintba került - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.
2008. október 7. kedd 07:15 - Hírextra
Az eddigi rendszer nem volt alkalmas arra, hogy biztonsággal elvezesse az esőt. Az utcai vízelvezető árkok korábban nem átfogó koncepció alapján épültek meg, jelentős részük elhasználódott, feltöltődött.

A környező szőlődombokról lefolyó csapadék rendszeresen belvízzel fenyegette a települést. Három évvel ezelőtt, 2005 májusában az özönvízszerű eső nyomán lezúduló víz emberáldozatot is követelt; ketten meghaltak, az árvíz okozta károk összege elérte a 350 millió forintot.

Az önkormányzat vízrendezési tervet készített, pályázott, és még az év végén 1,215 milliárd forint címzett támogatást nyert el az 1,35 milliárd forintos beruházás megvalósításához.

A munkálatok 2006 nyarán kezdődtek meg, ennek során megépült egy záportározó és több mint 24 kilométernyi csapadékelvezető csatorna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását