2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az új lakástrend: zöld kacsák és kutyák

A manga, a film noir, a granny és a showtime elnevezésű trendek jelennek meg a budapesti Műcsarnokban rendezett 13. Lakástrend és Design Kiállításon csütörtöktől vasárnapig.
2010. március 3. szerda 19:25 - HírExtra
Az eseményen 30 kiállító vesz részt a legújabb trendekkel, enteriőrökkel - mondta Miltényi Zoltán, a Lakástrend igazgatója a szerdai sajtótájékoztatón Budapesten. Mindent élőben közvetítenek az interneten - tette hozzá.

A programok közül kiemelte a szombat este látható Rolling Tones című divatbemutatót, amelyben Lang Szonja, a Werk Akadémia külföldről hazatért divattervező-tanára újszerű módon kapcsolja össze a divatot és az enteriőr stylingot. Konsanszky Dóra tavaszi kollekciójának megtekintése mellett az Our Fashion online divatmagazin modellversenye és fergeteges partyja várja a közönséget. Akik még nem tudják, hogyan rendezzék be lakásukat, a szombati Rapid Randi programon izgalmas ötleteket kaphatnak.

A trendszigeteken a különféle részterületek találkoznak - mondta Lovas Cecília design szakíró. A mangánál a kimonó selymének fényessége, a pagodaépület elemei köszönnek vissza, azaz a kelet nyugati szemmel. Az ember romantikára, egyebek mellett csipkékre számít a granny szót hallva, a tárlaton azonban kortárs modern értelmezésben, a többi között meghökkentő kárpitok segítségével jelenik meg.

A showtime szigetén élénk, vibráló színek, zöld, sárga, kék plasztikba csomagolt kutyák, kacsák tekinthetők meg. A filmnoir az elhagyott motelok, irodaházak hangulatát idézi meg, a fény és árnyék, beton, üveg és acél felhasználásával.

"A trend másképpen viselkedik ma, mint 10 évvel ezelőtt: egymásba folyik a divat, a dizájn, az enteriőr" - fogalmazott Réz András, a Werk Akadémia művészeti igazgatója. A Werk idén szakmai partnerként vesz részt a kiállításon, a többi között az akadémia tanárai, filmesek és stylistok "rázúdultak" a lakástrend tárlatra - tette hozzá. A kiállítás nem kirakodóvásár, hanem együtt gondolkodás - hangsúlyozta.

A rendezvény eseménysorozatában a madeinhungary szekcióban kapnak kiemelt helyet a magyar formatervezők és iparművészek munkái. Elsősorban belsőépítészeket és bútortervezőket hívtak meg - közölte Szigeti Szilvia iparművész, majd felhívta a figyelmet az ötvösök munkáira is.

A kiállítás helyszínén pénteken a hazai divatszakma képviselői jönnek össze zártkörű találkozóra. A borzongató és bizarr performansz létrehozói Norman Gábor production designer, Kemenesi Tünde művészeti vezető és Lakatos Márk stylist.

A Király utca - Design utca 32 üzlete is csatlakozik a kiállításhoz, így szombaton a Nagymező utca és Deák tér közötti szakaszon hosszabb nyitva tartással, színes programokkal, kedvezményekkel, meglepetésekkel várják a látogatókat, akiket a Fiatal Urbanisták szokatlan virágültető ökoprogramba is bevonják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását