2024. április 28. - Valéria

A legenda visszatér a milánói Scalába

Huszonnégy év szünet után, június 4. és 6. között újra Claudio Abbado olasz karmester dirigálja a milánói Scala Filharmonikus Zenekarát.
2010. március 3. szerda 16:05 - HírExtra
A világhírű karmester azt tervezi, hogy Mahler II. szimfóniájával tér vissza, amelyet már debütálásakor, 1963-ban is vezényelt a Scalában - jelentette be sajtóközleményben a milánói operaház. A hangversenyt az osztrák zeneszerző születésének 150. évfordulója alkalmából rendezik meg.

Abbado a Scala Filharmonikus Zenekara mellett az Orchestra Mozartot, a Scala és a svéd rádió kórusát, valamint az Arnold Schönberg-kórust dirigálja majd. Az előadásokon Rachel Harnisch és Anna Larsson is énekel. A koncertekre a jegyek április 9-től 12-ig lesznek kaphatók az interneten, 140 helyet az operaház hagyományai szerint az előadások előtt két órával 12 euróért (körülbelül 3200 forintért) árulnak majd.

A természetbarát és szenvedélyes hobbikertész Abbado szokatlan honoráriumot kér a visszatérésért: 90 ezer facsemetét kell elültetni Milánóban. A város polgármestere, Letizia Moratti ezért csütörtökön találkozik Renzo Piano építésszel, aki Abbado felkérésére 70 fát akar elültetni a milánói Dóm téren. A többi facsemetét tíz különböző kisebb erdőbe telepítik a lombard főváros körül, és jut belőlük néhány parkba is.

Abbado 1968 és 1986 között a híres operaház vezető karmestere és zenei igazgatója volt, de egy vita miatt felmondott. Azóta nem vezényelte a Scala zenekarát, bár a Bécsi és a Berlini Filharmonikusok ottani fellépését (a legutóbbit 1993-ban) az olasz sztárkarmester dirigálta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását