2024. május 14. - Bonifác

Varga Mihály: elárasztotta a korrupció az országot

Olyan korrupció árasztotta el az országot, amelyre az elmúlt száz évben nem volt példa - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke hétfőn Ajkán egy lakossági fórumon.
2010. március 1. hétfő 20:30 - HírExtra
Az nem megy, hogy ma már egy állami cég igazgatósági ülését a börtönben is meg tudnák határozatképesen tartani - tette hozzá, megjegyezve: "mert lassan már mindenkit elvezetnek".

Az sem megy, hogy "szinte az egész fővárost tokkal-vonóval ellopják", a BKV-tól a gyógyfürdő vállalaton át a főkeféig mindenhol a korrupciót, a szabálytalanságot lehet tapasztalni - mondta az ellenzéki politikus. Rámutatott: régen azt gondoltuk, hogy a honvédségnél katonás fegyelem van, de már a Honvédelmi Minisztériumnál is tábornokokat tartóztattak le visszaélések miatt.

Sürgősen szükség lesz arra, hogy ezeket a csapokat a következő kormány elzárja, a korrupciót megszüntesse "és vasszigorral járjon el azokkal szemben, akik a közpénzeket megdézsmálják" - jelentette ki Varga Mihály. Szerinte el kell járni azokkal szemben is, akik olyan szerződéseket kötnek az állam nevében, amelyek biztosan előnytelenek az államnak, de előnyösek azoknak, akik kötötték.

Teljesen mindegy, hogy szocialistát, fideszest, vagy bármelyik párt tagját érinti, nem lesz rend az országban, ha a következő kormány nem kezdi el következetesen ezeknek az ügyeknek a kivizsgálását, felszámolását és az igazságszolgáltatásnak nem adja át az érintetteket - fogalmazott a Fidesz politikusa. Szerinte szemléletváltásra van szükség, sőt "nagyon sok mindent újra kell kezdeni ebben az országban".

Az ország leépülése részben a munkához való viszonyban, a munkahelyek számának és a foglalkoztatottságnak a csökkenésében mutatkozik meg - mondta Varga Mihály. Rámutatott: a Fidesz-kormány időszakában a munkanélküliség 5,6 százalékos volt, most pedig 10,8 százalék. Az ellenzéki politikus szerint ma 200 ezerrel kevesebben is dolgoznak, mint 2002-ben, a munkanélküliek száma pedig az akkorinak majdnem a duplája. Szerinte a 654 ezer regisztrált munkanélkülin túl van még mintegy 200 ezer inaktív, a rendszerben már nem szereplő állástalan is.

Varga Mihály szerint a szintén 10 milliós Csehországban egymillióval többen dolgoznak évek óta, mint nálunk. Mint mondta: olyan időszaknak kell következnie, amikor a munkahelyteremtés lesz az egyik legfontosabb cél.

Az ellenzéki politikus felvetette: látszik-e az országon, hogy évente 800 milliárd forint érkezik ide Brüsszelből? Nem látszik, mert ennek a pénznek egy része "eltűnik a bürokrácia, a korrupció útvesztőiben", egy részét pedig nem jól használják fel - mondta Varga Mihály. Hozzátette: "biztos vagyok benne, ha munkahelyek teremtésére koncentrálnák ezeket a pénzeket, a magyar lakosság is többet érezne ebből".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását