2024. május 14. - Bonifác

Jövő héten lesz Szekeres Imre meghallgatása

Március 9-én hallgathatja meg az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága Szekeres Imre honvédelmi minisztert - tájékoztatta Lázár János (Fidesz) bizottsági elnök hétfőn az MTI-t.
2010. március 1. hétfő 20:36 - HírExtra
Lázár János az MTI érdeklődésére közölte, a bizottság előzetesen március 9-re összehívott rendkívüli ülése napirendje kapcsán javaslatot tesz arra, hogy a testület meghallgassa Szekeres Imrét, a tárcájánál folyamatban lévő nyomozások kapcsán.

A Honvédelmi Minisztérium pénteken, majd hétfőn ismételten közölte: Szekeres Imre honvédelmi miniszter kezdeményezte az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának összehívását, annak érdekében, hogy meghallgassák őt, és Kovács Tamás legfőbb ügyészt a folyamatban lévő ügyekről. A miniszter kezdeményezéséről napokkal ezelőtt, hivatalosan értesítette Lázár Jánost, a bizottság elnökét, azonban a megkeresésére mindezidáig semmilyen válasz nem érkezett - áll a HM hétfői közleményében.

A HM múlt hét szerdán közölte az MTI-vel, hogy a honvédelmi miniszter azonnal felfüggesztette hivatalukból azokat a katonákat, akik ellen vesztegetési ügyben nyomoz a Budapesti Katonai Ügyészség, a vezérkari főnök kezdeményezésére pedig hivatásos katonai jogviszonyuk megszüntetéséért méltatlansági eljárás indult. A HM ezt azzal kapcsolatban tudatta, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség bejelentette: vesztegetés miatt nyomoznak, amely érinti a Honvédelmi Minisztérium tulajdonában és felügyelete alatt álló egyik gazdasági társaságot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását