2024. május 22. - Júlia, Rita

Mesterházy Attila belvárosi bemutatkozása

Miért nem számoltatták el a Fideszt 2002-ben a nyugdíjak ellopása miatt? Ki hazudik, az IMF vagy Orbánék? Mi Gyurcsány Ferenc szerepe? Ezek a kérdések mind elhangzottak hétfő este a budapesti Deák Ferenc utcában.
2010. március 1. hétfő 23:25 - Nagy András


Ne csak védekezzen, támadjon is! Mármint az MSZP – tanácsolja valaki. Más azt követeli: mondják be a köztévében a szociálliberális kormányok eredményeit. Egy portálunk tudósítója mögött helyet foglaló úr a humort hiányolja a politikából. Meg az autoriter médiamodellt. „Jobban fogja meg a sajtót a Fidesz, sajnos a baloldal erre nem képes” – bánkódik.

Válaszában Mesterházy elismeri, elfogyott a balliberális oldal médiatúlsúlya, s azt is elmondja, szerinte bűn, hogy a szocialisták ezt hagyták. A választások után vissza kell építeni a baloldali pártsajtót – teszi hozzá.

Bezzeg a Jobbik...

Egy idős, ám meglepő szellemi frissességgel megáldott néni igen értelmes szavakkal a konkrétumokat hiányolja „az Attila” beszédéből. Úgy véli, az MSZP semmivel sem megy az olyan nagy szavakkal, mint demokrácia vagy esélyegyenlőség, mert a hétköznapi embert nem ezek érdeklik, hanem, hogy miként tud a saját kis életében boldogulni. „A Vonáék a maguk módján ezt csinálják” – hangzik az este alighanem legtanulságosabb kijelentése.

Nagy tapsot kap az az úr, aki azt kérdezi: miért nem a tévészékház ostromát játsszák vissza újra és újra a köztévében? Akkor teszünk magunkkal jót, ha saját magunkkal is önkritikusak vagyunk – hangzik el egy másik hozzászólótól. Miért nem hívják ide az Európai Szocialistákat, ahogy ezt a Fidesz teszi az Európai Néppárttal? – veti fel valaki, mire Mesterházy úgy reagál, ami késik nem múlik.

Mi a Gyurcsány Ferenc szerepe? - teszi fel a kérdést egy kirívóan zsenge korú, saját bevallása szerint mindössze negyvenes éveiben járó fiatalember. „Mint az MSZP befolyásos politikusa segíti a kampányt, járja az országot” – érkezik a Mesterházy-féle válasz, bár a kérdésfelvetés hangsúlyából ítélve aligha az ex-miniszterelnök napi programja felől érdeklődött a kedves hozzászóló.

„Hol vannak a fiatalok?” „Nem látni azt a megújulást az MSZP-ben sem, amit a szocialisták a Fidesztől várnak.” Úgy tűnik, a politikusi beszédek közepette helyenként már-már bóbiskoló hallgatóság kezd belelendülni. Ám nyolc óra elmúlt, s Mesterházy miniszterelnök-jelöltnek ideje hazafelé vennie az irányt. Mint azt jó előre bejelentették: ma még nem volt szerencséje két gyermekéhez, a hatéves Attilához és az öt esztendős Katához.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását