2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Emberölési ügy a bíróság előtt

Emberölési ügyben kezdődött büntetőeljárás a Győr-Moson-Sopron megyei Bíróságon hétfőn; az eset tavaly nyáron, Hegyeshalomban történt.
2010. március 1. hétfő 18:10 - HírExtra
A vádlott, egy 61 éves férfi italozó életmódot folytató öccsével élt együtt. A fiatalabb testvér a bátyján élősködött, nem csak pénzt követelt tőle, amint sajátja elfogyott, hanem olykor bántalmazta is.

Tavaly július 6-án is italos állapotban ért haza a bátyjánál jóval erősebb fizikumú sértett. Testével eltorlaszolta a nyári konyha ajtaját, és ismét pénzt követelt testvérétől.

Összeszólalkoztak, a fiatalabb férfi a mosogatónak lökte bátyját, aki felkapott egy kést és többször megszúrta öccsét, amelynek következtében az 55 éves férfi életét vesztette.
A hétfői meghallgatáson a vádlott elismerte a felelősségét. Nem vitatta, hogy öccse az ő cselekedete következtében halt meg, ugyanakkor azt mondta, rettegett a testvérétől, és nem emlékszik, mi történt azon az

estén. Aznap ugyan ő is ivott a ház körüli munka közben, de elmondása szerint nem érezte az ital bódító hatását.

A tárgyaláson a vádlotton kívül néhány tanút is meghallgatott a büntető tanács. A tervek szerint az orvos szakértő szerdán mondja el véleményét. A bíróság a sértettel kapcsolatos hivatalos iratokat is bekéretett, az ugyanis a hétfői meghallgatáson elhangzott, hogy vele szemben korábban büntetőeljárás folyt, mivel korábban bántalmazta édesanyját, az öccsének pedig eltörte az orrcsontját.
Az elsőfokú ítéletet várhatóan március végén hirdetik ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását