2024. május 5. - Györgyi

Barrikáddal tiltakozott

Köveket és földet hordott a homokbányához vezető út egy szakaszára Mihelisz András helyi gazda a baranyai Himesházán csütörtökön, hogy így tiltakozzon a földjében okozott károk és a szerinte elviselhetetlen teherforgalom miatt.
2008. július 10. csütörtök 12:26 - Hírextra
Csak azt a törmeléket távolítom el, ami engedély nélkül a földemre került - közölte a termelő, majd felszállt munkagépére, a földút telekhatárán belül eső részét felbontotta és az útra szórta.

Michelisz András elmondta: az bosszantotta fel, hogy a mintegy másfél kilométeres utat az elmúlt időszakban kiszélesítették annak érdekében, hogy ott gyorsabban haladhassanak az M6-M60-as autópálya építéséhez alapanyagot szállító teherautók.

Hozzátette, hogy bár a telektulajdonosok hónapokkal ezelőtt jelezték az építőknek, a szállítóknak, hogy a földben és a vetésben egyaránt károk keletkeznek, sőt, több helyen munkagépeikkel nem tudnak a telkükre hajtani, érdemben nem történt semmi.

Beréti István gazda a helyszínen azt mondta: nehezményezik azt is, hogy tapasztalataik szerint a napi 400-500 járművet jelentő teherforgalom nagy része nem az erre a célra épült elkerülő úton, hanem Himesházán keresztül folyik, zavarva a lakók nyugalmát és veszélyeztetve a biztonságos közlekedést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását