2024. március 29. - Auguszta

Vízbefúltak a turistahajó utasai

Elsüllyedt egy külföldieket szállító turistahajó csütörtökön a vietnámi Halong-öbölben, s tizenketten - egy vietnami, a többi külföldi - életüket vesztették.
2011. február 17. csütörtök 10:32 - HírExtra
Ngo Van Hung, az öböl igazgatásával foglalkozó hatóság vezetője közölte, hogy a hajón húsz külföldi turista, egy idegenvezető és a legénység hat tagja tartózkodott, amikor az helyi idő szerint hajnali öt óra tájban elsüllyedt.

"Sikerült 15 embert kimenteni - köztük kilenc külföldit és a legénység hat tagját -, s ugyanakkor 12 holttestet emeltek ki a vízből" - mondta az igazgató, aki szerint a hajón ausztrál, francia, olasz, japán, svájci, svéd és amerikai turisták kirándultak az öbölbe.

Quang Ninh tartomány turisztikai és kulturális hivatalának igazgatója, Doan Manh Linh arról számolt be, hogy sok turistát a segítségükre siető halászok mentettek ki a vízből, és több vietnámi hajótöröttet is a fedélzetükre vettek.

A tartományi rendőrségi illetékes korábbi nyilatkozata szerint a kirándulóhajón 19 külföldi turista volt összesen, amikor a vízi jármű elsüllyedt helyi idő szerint hajnali öt óra tájban. A rendőrség adatai szerint is kilenc külföldit és hat vietnámit mentettek ki.

A Hanoitól csaknem kétszáz kilométerre - alig három órányi útra - északkeletre fekvő, rendkívüli természeti adottságú Halong-öböl - a leszálló sárkányok öble - népszerű turistalátványosság, csaknem háromezer kisebb-nagyobb szigetecske található itt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását