2024. május 2. - Zsigmond

Bajnai: 2014-ben lehet euró Magyarországon

Bajnai Gordon szerint 2014. január elsején bevezethető az euró Magyarországon, amennyiben folytatódik a jelenlegi gazdaságpolitika.
2010. február 26. péntek 13:22 - HírExtra
A kormányfő pénteken egy Komlón tartott vállalkozói fórumon megjegyezte azt is, hogy külföldi elemzők is úgy vélik: a lengyel, cseh, magyar trióból Magyarország lehet az, ahol a legkorábban lehet euróval fizetni, ha a gazdasága a mostani stabil pályán marad. "Ehhez azonban feltétel, hogy tudjunk tanulni a válságból. Mert a válságnak nagyon komoly tanulságai vannak. Az, hogy ne nyújtózkodjunk tovább, mint ameddig a takarónk ér, s ki mint vet, úgy arat" - fogalmazott.

Hozzátette: "ha ezt a két igazságot megtartjuk, előre gondolkodunk és a józan ész alapján folytatjuk a gazdaságpolitikát, ha mindenki teszi a dolgát és él azokkal a lehetőségekkel, melyek megnyíltak, Magyarország képes lehet arra, hogy már 2011-től 3-4 százalék közötti gazdasági növekedése legyen".

Bajnai Gordon véleménye szerint ez azt jelentené, hogy az ország lassan visszanyerné, amit a válság idején elvesztett. Visszakapná az elvesztett munkahelyeket és nagyobb perspektíva nyílna a vállalkozók előtt belföldön is. Megjegyezte: a fordulat jelei már látszanak az ipari termelés tavaly decemberi adatai alapján.

"Bár ezt most még kevesen érzik, de megállt a szabadesés és a magyar gazdaság elindult lassan felfelé. Az a dolgunk, hogy az elmúlt egy évben teremtett lehetőségekkel jól gazdálkodva, tovább haladva, Magyarországot egy jól gazdálkodó, fejlődő, gyarapodó perspektivikus országgá tegyük. Olyanná, amilyen az 1990-es évek második felében volt" - mondta a miniszterelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását