2024. április 29. - Péter

Felszámoltak több droglabort!

Három, részben családi vállalkozás formájában működtetett droglabort számoltak fel Komárom-Esztergom megyében - közölte a rendőrség csütörtökön sajtótájékoztatón, Tatabányán.
2010. február 25. csütörtök 13:46 - HírExtra
A baji és a környei labort még januárban leplezték le a nyomozók - közölte Reinhoffer Csaba, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója. Az üzemet működtető 32 éves férfit és büntetett előéletű, 39 éves "mesterét", egyben leendő apósát előzetes letartóztatásba helyezték. Február közepén egy oroszlányi lakásban berendezett kábítószerüzemre is fény derült, annak 29 éves működtetője korábban terjesztőként vett részt a droghálózatban.

A három férfinak - akik maguk is kábítószer-fogyasztók - fiatalokból álló, szűk, állandó vásárlóköre volt.

A laborok naponta mintegy 100 adag, metamfetamin tartalmú "piko" előállítására voltak alkalmasak. A gyanúsítottak egy nap alatt 20 ezer forintból 200 ezer forintnyi haszonra tehettek szert.

A rendőrség összesen több mint 700 gramm kábítószert foglalt le, amely mintegy hétezer adagot jelentett.

Gorgosilits Fábián megyei rendőrfőkapitány hangsúlyozta: mivel egy droglabor üzemeltetéséhez kisebb helyre és kevesebb eszközre van szükség, mint például a marihuána termesztéséhez, nehezebb annak felderítése.

A kábítószer alapanyagát egy kizárólag receptre kapható gyógyszerből nyerték ki. Az MTI kérdésére a rendőrség egyelőre nem kívánt nyilatkozni arról, hogy milyen egyéb szálai vannak a droghálózatnak. Reinhoffer Csaba ugyanakkor elmondta: ellenőrzik a beszerzési csatornákat; az már biztos, hogy nem darabonként szerezték be a recepteket, hanem nagyobb mennyiségben jutottak hozzá az alapanyaghoz.

Az ügyben további 9 embert hallgattak ki gyanúsítottként, ellenük kábítószerrel való visszaélés bűntette miatt folyik eljárás. A labor üzemeltetői 5-től 20 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is sújthatóak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását