2024. május 5. - Györgyi

MTV - Vajdasági Rádió és Televízió: újra együtt

A Magyar Televízió két évtized után megújította együttműködését a Vajdasági Rádió és Televízióval; az ingyenes műsorcserét is rögzítő megállapodást Medveczky Balázs ügyvezető alelnök és Aleksandar Dotlic igazgató kedden írta alá a tartományi székhelyen - közölte az MTV kommunikációs osztálya szerdán az MTI-vel.
2010. február 24. szerda 18:40 - HírExtra
A közlemény szerint a Magyar Televízió együttműködése a Vajdasági Rádió és Televízióval több évtizedes múltra tekint vissza. A mindkét fél számára gyümölcsöző kapcsolatok azonban a 90-es években Jugoszlávia felbomlásával megszűntek - olvasható a közleményben.

Húsz év után Újvidéken ismét találkozott a két intézmény vezetője. Medveczky Balázs alelnököt délvidéki útjára Dobos Menyhért közéleti igazgató és Csermák Zoltán, a határon túli kommunikációért felelős kiemelt szerkesztő kísérte el. A vendéglátó Újvidéki Televízió vezetője, Aleksandar Dotlic mellett a tárgyalóasztalnál Buda Hajnalka, a Vajdasági Televízió magyar szerkesztőségének vezetője, Szakállas Ottó főszerkesztő-helyettes és Klemm József, az Újvidéki Rádió igazgatóhelyettese foglalt helyet - tudatta az MTV.

A szerződésben a felek többek között a műsorok térítésmentes, kölcsönös cseréjéről, közös pályázatokról, koprodukciós együttműködésről, valamint szakmai tapasztalatok megosztásáról állapodtak meg.

A közleményben idézték Medveczky Balázst, aki a megállapodást értékelve azt mondta: "az Erdélyi Magyar Televízióval tavaly aláírt okmány után a határon túli szakmai együttműködéseknek egy újabb fejezetét nyitottuk meg most a Délvidéken". Fontosnak tartom, hogy a kárpát-medencei információk minden műsorban helyet kapjanak, ehhez viszont színvonalas hírekre, filmanyagokra van szükségünk".

Az aláírást követő sajtótájékoztatón Aleksandar Dotlic kiemelte a kölcsönös hiteles tájékoztatás fontosságát, a közös produkciók jelentőségét, utalt a szakembercsere előnyeire, s reményét fejezte ki, hogy a Vajdasági Rádió és Televízió új központjának kialakításakor a magyar partner tapasztalataira is támaszkodhatnak - írta az MTV kommunikációs osztálya.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását