2024. május 2. - Zsigmond

Jobbik: a Főtáv milliárdokat kaszál be jogtalanul

A Jobbik szerint a Főtáv számtalan törvénytelen költséget is beleépít a távhődíjba, így a mintegy 200 ezer fővárosi távhővel ellátott lakás fogyasztói évente több milliárd forintot fizetnek ki indokolatlanul.
2010. február 23. kedd 14:50 - HírExtra
Hegedűs Lórántné, a Jobbik önkormányzati kabinetjének vezetője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tavaly ősszel megjelent vizsgálatára hivatkozva kifejtette: a Főtáv az elmúlt években törvénytelenül építette be számláiba a társaságnál keletkező veszteséget, a nem fizetőknek nyújtott támogatásokat, továbbá minden, a szolgáltatáshoz nem köthető értéktárgyra vonatkozó értékcsökkenést.

Az ÁSZ korábban milliárdosra becsülte a lakosság így keletkező együttes kárát, amelynek teljes összegét nehéz felbecsülni, mivel a távhő könyvelésében nincs különválasztva a lakossági szolgáltatás és az egyéb költségek - emlékeztetett a radikális jobboldali párt belvárosi egyéni képviselőjelöltje.

A párt a jövőben szeretné megtudni a Főtávtól, hogy egy átlagos panellakás mennyivel fizet többet az indokoltnál. A "lopott holmi visszajár" alapon a Jobbik jogsegélyt kíván nyújtani azoknak, akik úgy érzik, hogy a Főtáv megrövidítette őket - fűzte hozzá Hegedűs Lórántné.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását