2024. május 17. - Paszkál

A Zuschlag-per újabb fejleménye

Prácser László kilencedrendű vádlott ügyvédje védence felmentését kérte a Bács-Kiskun megyei bíróságon elmondott perbeszédében, kedden.
2010. február 23. kedd 18:46 - HírExtra
Prácser László bűncselekményt nem követett el, vagy amivel gyanúsítják, az nem bizonyított - mondta csaknem kétórás védőbeszéde kezdetén a védőügyvéd. Véleménye szerint védence esetében a vád egy előre elgondolt konstrukción nyugszik. Az ügyvéd emlékeztetett arra, hogy Prácser Lászlót négy pályázat elkészítésében történt közreműködéssel vádolja az ügyészség, de azt nem tudta bizonyítani a vádhatóság, hogy védence tudott volna arról, hogy azokat fiktív szervezetek nevében készítették.

Utalt Lados István másodrendű vádlott vallomására, aki elmondta, hogy a pályázatok elkészítéséért cserébe Prácser konkrét anyagi ellenszolgáltatásban részesült. A védőügyvéd azonban emlékeztetett arra, hogy Lados István ismeretei szerint pénzmozgás csak Zuschlagtól Prácser irányába történt, amikor az elsőrendű vádlott kölcsönt adott a kilencedrendű vádlottnak.

A védőügyvéd szerint védencét maximum bűnsegédi magatartással lehet vádolni.
Az ügyész a vádbeszédében letöltendő fegyházbüntetést kért a kilencedrendű vádlottra, mert álláspontja szerint Prácser László jelentős kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntettében, mint társtettes működött közre.

A Zuschlag János és társai ellen folyó per március 1-jén a tizediktől a tizenhatodik rendű vádlottak védőinek perbeszédeivel folytatódik.
Fodor Endre tanácsvezető bíró bejelentette: a vádlottak március 17-én szólhatnak az utolsó szó jogán, majd március 31-én ítéletet hirdet.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen. Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt, 2007. szeptember 21-étől előzetes letartóztatásban van.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását