2024. június 17. - Laura, Alida

Kóka szerint cinikus a döntés

Kóka János cinikusnak tartja, hogy a parlament a ciklus utolsó ülésnapján hozta létre azt a bizottságot, amely a Sláger és a Danubius rádiók frekvenciájára kiírt ORTT-pályázat elbírálása során felmerült egyes pártkötődések és háttéralkuk szerepét vizsgálná.
2010. február 22. hétfő 22:20 - HírExtra
Az SZDSZ frakcióvezetője a Facebook közösségi portálon írt hétfői bejegyzésében úgy fogalmaz, "cinikus, bornírt, képmutató összjáték" az az MSZP és a Fidesz között, hogy az utolsó ülésnapon szavazták csak meg "a hónapok óta közös erővel elfektetett" Sláger-Danubius vizsgálóbizottságot. A politikus szerint a két párt pontosan tudja, hogy ebben a ciklusban már nem lehet felállítani a testületet.

Kóka János kijelentette, hogy "ennek az egyetlen határozati javaslatnak a sorsán modellezhető az egész korrupt, összekacsintó, kétpárti mutyikban fetrengő magyar közélet".
A parlament hétfőn a ciklus utolsó ülésnapján fogadta el a szabad demokrata Kóka János és Pető Iván indítványát, amelyet 323-an támogattak, egy képviselő nemmel szavazott, ketten pedig tartózkodtak.

A vizsgálóbizottság működni már nem fog, mert az Országgyűlés nem választja meg tagjait. A testület olyan kérdések megválaszolása várna, mint az: kötöttek-e, és ha igen, milyen tartalmú háttéralkut a pályázat elbírálása során az MSZP és a Fidesz ORTT-delegáltjai; megállapítható-e a nyertes pályázók valódi tulajdonosi köre, levonható-e következtetés azok pártkötődésére; hogyan fordulhatott elő, hogy nem zárták ki, sőt, nyerhetett olyan pályázó, amely nem felelt meg a pályázati feltételeknek, illetve irreális üzleti tervet terjesztett elő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását