2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Időkapszula az áramszolgáltatótól: a díj marad?

Országszerte kilenc városban több ezer, jövőnek szánt üzenetet gyűjt össze és helyez el egy 2030-ban kibontandó "időkapszulában" az EDF DÉMÁSZ áramszolgáltató cég.
2010. február 22. hétfő 18:20 - HírExtra
A társaság február 26-án indítja két hónapos időkapszula-kampányát, amelynek során Szegeden, Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Békéscsabán, Baján, Pécsen és Budapesten rendeznek gyűjtést. A rendezvényeken bárki megfogalmazhatja - írásos formában vagy akár rajzként is -, hogy a jövőben miket vállal a környezet megóvása érdekében.

Az összegyűlt ígéreteket - a tervek szerint több ezret - május 7-én elhelyezik a társaság szegedi székháza előtt felállított időkapszulában, amelyet legközelebb csak 2030 májusában nyitnak fel. Ekkor mindenkinek visszaküldik a két évtizeddel korábbi vállalását.
A 2010 januárjától EDF DÉMÁSZ néven működő áramszolgáltató környezettudatossági akciójának célja, hogy "ráirányítsa a figyelmet a jövőt fenyegető környezeti veszélyekre és a holnapközpontú gondolkodás fontosságára" - olvasható a cég közleményében.

"Az Időkapszula kampányt azért indítottuk el, hogy mindannyian tudatososítsuk magunkban: jövőnket a jelen döntései határozzák meg. Húsz év múlva kiderül, betartottuk-e ígéreteinket" - idézi a kommüniké Thierry Le Boucher-t, az EDF DÉMÁSZ Zrt. elnök-vezérigazgatóját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását