2024. június 1. - Tünde

Elsőfokú készültség a Fekete-Körösön

Árhullámok alakultak ki a hétvégi olvadás és az esőzések miatt a Körösökön; a Fekete-Körös magyarországi szakaszán hétfő reggel elsőfokú árvízvédelmi készültség lépett életbe - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság az MTI-vel.
2010. február 22. hétfő 13:14 - HírExtra
A tájékoztatás szerint a Fehér-Körös vízszintje a romániai szakaszon vasárnap tetőzött, Gyulánál várhatóan a hétfő esti órákban eléri az elsőfokú készültségi szintet. A két mellékfolyó áradása miatt a Kettős-Körös vízszintje is emelkedik, Békésnél kedd reggel éri el az elsőfokú készültség szintjét. A folyók tetőzése kedden, az esti vagy éjszakai órákban várható. Miután a meteorológiai előrejelzések alapján komoly mennyiségű csapadékra nem kell számítani a következő 24 órában, az árhullámok gyorsan levonulnak a folyókon.

Az igazgatóság területén a tíz belvízvédelmi szakaszból hétfő reggel hétben másodfokú, míg kettőben elsőfokú készültség mellett védekeztek. Estére az egyik szakaszon másodfokúra emelik, egy újabb területen pedig elrendelik a készültséget, így keddre az összes helyen védekezni fognak a szakemberek.

A belvízzel elöntött területek nagysága 250 hektárral emelkedett, elérte a 13.250 hektárt. A hétvégi csapadékos időjárás miatt a belvizek összegyűlése folyamatos, ezért arra lehet számítani, hogy az elöntött területek nagysága növekedni fog.

Az igazgatóság 20 szivattyútelepet működtetett, egy nap alatt 2,1 millió köbméter vizet emeltek át a befogadó folyókba és csatornákba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását