2024. május 5. - Györgyi

Bajnai Gordon részvétét fejezte ki

Bajnai Gordon együttérzését fejezte ki a Madeira szigetét ért természeti csapásban életét vesztett családoknak José Sócrates portugál miniszterelnöknek írt részvéttáviratában - tudatta a kormányszóvivői iroda az MTI-vel hétfőn.
2010. február 22. hétfő 19:43 - HírExtra
A magyar miniszterelnök a portugál kormányfőnek írt táviratában részvétét fejezte ki a szigeten pusztító sárlavinában szerencsétlenül jártak családjainak.

A Portugáliához tartozó, atlanti-óceáni Madeira szigetén a heves esőzések okozta földcsuszamlások, árvizek következtében legkevesebb 42-en meghaltak, és 120-an megsérültek. Több százan maradtak fedél nélkül a Lisszabontól 1000 kilométerre délnyugatra, az afrikai partoktól pedig 700 kilométerre nyugatra fekvő szigeten. Az ítéletidő súlyosan érintette az összesen 250 ezer lakosú Madeira fővárosát, Funchalt, ahol mintegy 100 ezren élnek. Egy falu, Curral das Freiras még mindig el van vágva a külvilágtól.

A portugál kormány a Madeira szigetét ért természeti csapás miatt - amelyről végleges veszteségadatot még nem tudtak közölni a helyi hatóságok - háromnapos nemzeti gyászt hirdetett hétfőn.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását