2024. április 18. - Andrea, Ilma

Oscar-előfutárok

Bombák földjén és az Egek ura című filmek kapták az Amerikai Forgatókönyvírók Céhének (WGA) legfontosabb díjait. Az Oscar-gála előtti utolsó díjátadók egyikén a WGA tagjai Los Angelesben gyűltek össze helyi idő szerint szombaton, hogy átadják a legjobb forgatókönyveknek járó díjakat.
2010. február 21. vasárnap 20:24 - HírExtra
A legjobb eredeti forgatókönyv kategóriájában a Kathryn Bigelow rendezésében készült, és 11 Oscar-díjra jelölt Bombák földjén című háborús dráma bizonyult a legjobbnak, a díjat a szkriptet jegyző Mark Boal vehette át.

A legjobb adaptált forgatókönyv kategóriájában az Egek ura lett a legeredményesebb, a George Clooney főszereplésével készült film szkriptjét Sheldon Turner és az alkotás rendezője, Jason Reitman írta.

A Bombák földjén az Avatar, a Másnaposok, az (500) Days of Summer, valamint a Coen-fivérek filmjével, az A Serious Man című darabbal volt versenyben, míg az Egek ura a Crazy Heart, a Julie és Julia - Két nő, egy recept, a Precious, illetve a Star Trek című filmekkel vetélkedett.

A dokumentumfilmek kategóriájában a forgatókönyvírók céhe a The Cove című alkotást díjazta. A film a Japánban élő delfinekről szól.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását