2024. április 28. - Valéria

Nem támogatja az olimpiai törvényjavaslatot

A Nemzeti Sporttanács (NST) jelenlegi állapotában nem támogatja a 2020-as olimpiára való jelentkezéssel kapcsolatos törvényjavaslatot, amelyet a BOM, a budapesti olimpia előmozdítására alakult társadalmi szervezet készített.
2010. február 17. szerda 18:28 - HírExtra
Az NST az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében ugyanakkor kiemeli, hogy örömmel üdvözölne egy magyar olimpiát és a 2020-as játékokra való jelentkezést sem látja irreálisnak.

Az NST jelenlegi álláspontját azzal indokolta, hogy az olimpiai pályázatról szóló törvény elfogadásához a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) között egyértelmű egyetértés szükséges, ez azonban nem áll fenn.

A közlemény szerint a rendezés előkészítéséhez a BOM által javasolt részvénytársasági forma lenne előnyös, de a rövid időtartamú működés miatt ez szükségtelen, és indokolatlan többletköltségekkel járna. Ebben az esetben ráadásul a MOB-nak és az MPB-nek a társaságban való tagi részvétele és az alapvető döntéseknél való egyetértési jogának biztosítása a Sporttanács szerint elengedhetetlen.

Az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága december 8-án döntött úgy, hogy benyújtja a 2020-as olimpiarendezési pályázatot előkészítő törvénytervezetet a Parlamentnek.
A Nemzeti Sporttanács tagja többek között a MOB, az MPB és a Nemzeti Sportszövetség, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke, valamint az oktatási és kulturális miniszter és az egészségügyi miniszter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását