2024. április 20. - Tivadar

Mesterházy lakhatási támogatás bevezetését javasolta

A krízisalap kibővítésével lakhatási támogatás bevezetését javasolta a miniszterelnöknek Mesterházy Attila.
2010. február 17. szerda 18:47 - HírExtra
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerdai veszprémi sajtótájékoztatón bejelentette: azt kezdeményezte a nap folyamán Bajnai Gordonnál, hogy a krízisalapot ne csak folytassák, hanem bővítsék is, a lakhatási támogatással. Hangsúlyozta: azt kérte, azon családoknak dolgozzon ki a kormány - a civil szervezetekkel együtt - támogatást, amelyeket a kilakoltatási moratórium már nem tudott megvédeni és az utcára kerültek.

E családok lakhatását a krízisalap több hónapon át segíthetné - tette hozzá Mesterházy Attila, megjegyezve: a miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy a kormány napokon belül megvizsgálja ezt a lehetőséget.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: a krízisalap azoknak a családoknak nyújt gyors támogatást - különösebb adminisztráció nélkül -, amelyek "a lehető legrosszabb helyzetbe kerültek és szükségük van azonnali átmeneti segítségre". Ez 30-40 ezer forintos egyszeri támogatást jelent, a segélyezett családok száma elérte a 100 ezret
- tette hozzá.

Kitért arra, hogy az elmúlt 10-12 hónap azt bizonyította, "a válságkezelő program eredménye érezteti a hatását", a nemzetközi bizalom helyreállt Magyarország iránt, s Európában és a világban mindenki jó példának tartja arra, ahogy a válságot kezelni kell. Mesterházy Attila szerint ezzel "történelmi esély teremtődik meg az ország számára", hogy a válság utáni világban sikeresebb és stabilabb fejlődési pályán indulhasson el. Ehhez azonban az idei évre készített költségvetést tartani kell, tehát a hiánycél nem haladhatja meg a GDP 3,8 százalékát - fűzte hozzá.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje az MTI-nek azt mondta: a kormány egy-két napon belül kidolgozza a lakhatási támogatás megoldási modelljét. Szerinte öt-hat hónapon át kellene adni a támogatást, havonta 40-50 ezer forintot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását