2024. május 18. - Erik, Alexandra

Városölelésre készülnek a miskolciak

Legalább ötezer ember öleli körbe Miskolc "szívét" február 19-én, a jubileumi, tizedik Kocsonyafesztvál nyitónapján a szervezők szerint, akik most először rendezik meg a miskolciak összetartozását, közösségét szimbolizáló "városölelést" - mondta Rózsa Edit a fesztivál kitalálója, főszervezője.
2010. február 17. szerda 18:50 - HírExtra
A miskolci Bem József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pedagógusai és diákjai ötlete nyomán megvalósulhat egy igazán egyedülálló program, vélhetően a jubileumi Kocsonyafesztivál felemelő pillanata lesz a miskolciak összetartozását, közösségét szimbolizáló "városölelés".

A fesztivál megnyitóján, február 19-én, pénteken délután 4 órakor legalább ötezer miskolci és a fesztiválra ellátogató érdeklődő élőláncot von a miskolci belváros köré, a fesztivál legfontosabb helyszínein - a Szemere utca – Kazinczy utca – Hősök tere – Déryné utca – Kandia köz – Szinva terasz – Szemere utca -, azaz a fesztiválzóna területén.

A "város szívének átölelése" közben Erkel Ferenc Hunyadi László című operájának részlete, a Palotás dallamai csendülnek föl, a "miskolciság" örömünnepe alkalmával ezzel emlékeznek meg a Himnusz zeneszerzője születésének 200. évfordulójáról is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását