2024. április 29. - Péter

Kósa így fényezi a Fideszt

A Fidesz ma a törvényesség, a jogállam és a szabálykövetés pártja, amely nem felforgatni, hanem rendbe akarja tenni az országot - jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke egy lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón szerdán Nyírbátorban.
2010. március 24. szerda 22:55 - HírExtra
Debrecen polgármestere úgy fogalmazott, hogy míg az MSZP a törvényen felülinek, addig Jobbik a törvényen kívülinek gondolja magát, mert magukra nem tartják kötelezőnek azokat a szabályokat, melyeket a közösség elfogad.

Mind a két párt szélsőség a jogállami megközelítés szempontjából - szögezte le a politikus. Kósa Lajos hozzátette: ami közös az emberek gondolkodásában, legyen akár jobb vagy baloldali, ami eddig történt az országban, "abból elég volt".

A Fidesz alelnöke a sajtótájékoztatót követően lakossági fórumon beszélt elképzeléseiről. A nyírbátori kulturális központ színháztermében megtartott rendezvényre több mint négyszázan voltak kíváncsiak. Több érdeklődőnek nem jutott ülőhely, így a szervezők párnákat hoztak be a lépcsőkön helyet foglaló embereknek. A helyi színtársulat előadása után színpadra lépő politikust vastapssal köszöntötte a többségében középkorú és idősebb korosztály tagjaiból álló közönség. Kósa Lajos arról beszélt: a rossz politika és gazdasági válság következtében legyengült az ország, s "minden szempontból immunitását vesztett nemzetté váltunk".

A társadalom morálját nemcsak az elmúlt nyolc évben ténykedő szocialisták, hanem a második világháború óta folyamatosan rombolják, ennek következtében a magyarok 2010-re teljesen elvesztették identitásukat - hangsúlyozta a politikus. Rámutatott arra, hogy az erkölcsi parancsolatok - így többek közt a "ne lopj" - mára már erejüket vesztették, kevesen tartják be az együttéléshez elengedhetetlen erkölcsi szabályokat. Lop a kisember és a politikus, ez egymás között mára már lassan mindennapossá válik - mondta a Fidesz alelnöke. Derültséget és tapsot váltott ki Kósa Lajos a miniszterelnöknek címzett, "elvitte a libát, az lopás, nem?" kérdése, amire a nézők helyeselése mellett egy vékony gyerekhang nemmel válaszolt.

Kósa Lajos szerint az erkölcsi mélypontok miatt teljesen újjá kell építeni a nemzet morális-erkölcsi rendjét. Példaként a tízparancsolatot hozta fel, melyet nézete szerint az alkotmányba kellene beleépíteni. A rend fontosságát hangsúlyozva a politikus elmondta, először ezt kell megteremteni az országban, hiszen óriási az emberek ez iránti vágya.
A Fidesz alelnöke leszögezte: a Fidesz mindenkinek hajlandó segíteni, ehhez viszont az kell, hogy mindenki tegyen valamit a társadalom jobbításáért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását