2024. május 6. - Ivett, Frida

Somogyzsitfai emberölés: hatályon kívül helyezték az ítéletet

Hatályon kívül helyezte a 2008. áprilisi somogyzsitfai emberölés ügyében hozott elsőfokú ítéletet és új eljárásra kötelezte a Somogy Megyei Bíróságot a Pécsi Ítélőtábla kedden.
2010. február 16. kedd 13:20 - HírExtra
A táblabíróság Makai Lajos bíró vezette büntetőtanácsa megállapította: az elsőfokú tárgyalás egy részét az elsőrendű vádlott védőjének távollétében tartották, s ez olyan eljárási szabálysértés, amely másodfokon nem orvosolható.

Az ügyben korábban eljárt Somogy Megyei Bíróság a négy vádlottat - szerepüktől függően - gondatlanságból elkövetett emberölésben, rablásban és lopásban mondta ki bűnösnek. Az elsőrendűt 5 év börtönbüntetésre ítélte, három társa közül az egyiket 10 hónap börtönbüntetéssel, a másikat 75 ezer forint pénzbüntetéssel sújtott, a harmadikat 2 év próbára bocsátotta.

A négy férfi 2008. április 15-én éjjel Somogyzsitfán besurrant egy idős asszony házába, hogy elvigye pénzét és értékeit. A 77 éves nő felébredt a zajra, ezért az elsőrendű vádlott a földre nyomta őt, karjait és lábait ragasztószalaggal összekötötte, majd a száját is leragasztotta.

A rablók a házban talált 185 ezer forinttal távoztak, a sértett pedig meglévő betegségei, illetve a stresszhelyzet miatt fellépő légzési- és keringési elégtelenség következtében egy órán belül meghalt. A négy férfit a rendőrség később elfogta és eljárást indított ellenük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

H.K.
2010. február 16. 13:27
Nem is kell, hogy leírják, hogy cigányok voltak. Egy emberölésért 5 év börtön? 10 hónap tettestársként? 75 ezer pénzbüntetés? Mindössze ennyi egy magyar ember élete ha egy cigány öli meg? 3-an voltak és az már csoportos elkövetés ami súlyosbító körülménynek kellene lennie. De itt addig nem lesz rend amíg nem a Jobbik kerül hatalomra az már tisztán látszik...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását