2024. május 5. - Györgyi

Térfigyelő kamerákat szerelnek fel Kislétán

A legmodernebb térfigyelő kamerarendszer kezdi meg rövidesen működését a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán; a csaknem hétmillió forintos beruházástól a közbiztonság javulását várja a helyi önkormányzat.
2010. február 16. kedd 13:26 - HírExtra
Kislétán 2009. augusztus 3-án a saját otthonában lőttek agyon ismeretlen támadók egy 45 éves helyi asszonyt, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették. A támadás után döntött a kamerák felszereléséről a kislétai önkormányzat. A beruházás azonban fél évet csúszott, így csak idén tavaszra épül ki a biztonsági rendszer a több mint 1800 lakosú településen. Részben a gyilkosság, részben az itt élők védelme miatt tartjuk fontosnak a beruházást, ugyanakkor az utóbbi időben megszaporodott lopások visszaszorításában, valamint az autósok által elkövetett szabálytalanságok kiszűrésében is segítséget nyújthatnak a kamerák - mondta az MTI érdeklődésére Pénzes Sándor, Kisléta független polgármestere.

A több mint 6,8 millió forint értékű rendszerhez - a múlt nyári tragédia okán - 400 ezer forintos kedvezménnyel jutott hozzá az önkormányzat, amely csaknem negyven százalékos saját erőt biztosított a beruházáshoz.

Három forgatható, a polgármesteri hivatalban kiépített központból vezérelt kamerát helyeznek el: az egyik a település központjában, a másik kettő pedig a falu két szélén figyeli a személy- és az autóforgalmat.

A biztonsági rendszer telepítésével egy bajai biztonságtechnikai céget bíztak meg, az erről szóló szerződést kedden írták alá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását