2024. május 28. - Emil, Csanád

Egyelőre nem szigorodik a dohányzási tilalom

A vendéglátóipar tiltakozása előtt meghajolva egyelőre nem szigorítja a spanyol parlament a dohányzási tilalomról szóló törvényt.A törvényhozás az eredeti tervek szerint 2010 első felében fogadta volna el a dohányzási tilalom szigorításáról szóló törvényt, amely a vendéglátóhelyeken általános tilalmat rendelt volna el.
2010. február 16. kedd 10:36 - HírExtra
A jogszabály tervezetének azonban már februárban a parlament elé kellett volna kerülnie, a kisebbségi kormány azonban "továbbiakig" elhalasztotta az előkészítést - számolt be hétfőn az RNE rádió.

Jelenleg nem alkalmas az idő a törvény keresztülvitelére, Spanyolországban egyelőre nincs konszenzus az ügyben - idézte a rádió a kormányzó szocialisták képviselőit.
A teljes tilalom ellen leghevesebben az érintett vendéglátók tiltakoztak, és arra figyelmeztettek, hogy a tiltás több ezer állást megszűnését jelentené.

A dél-európai országban a jelenlegi szabályozás értelmében dohányzási tilalom van érvényben a munkahelyeken, a pályaudvarokon és a vonatokon. A vendéglátóipari egységek ugyanakkor maguk dönthetik el, hogy engedélyezik-e a cigarettázást. A több mint 350 ezer étterem, kávézó és szórakozóhely 89 százalékában továbbra is lehet pöfékelni, és mindössze 11 százalék döntött úgy, hogy füstmentes lesz.

Külön szabály vonatkozik azonban a száz négyzetméternél nagyobb alapterületű helyiségekre, ezekben külön kell választani a dohányzó és nem dohányzó részeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását