2024. április 29. - Péter

BKV-ügy: Bús Balázs nem talált bűncselekményre utaló jelet

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer fideszes polgármestere nem talált bűncselekményre utaló jelet az Óbudai Monitor című kiadvány körül, mert ebben az esetben kötelessége lett volna feljelentést tenni - közölte kedden a Fővárosi Önkormányzat az MTI-vel.
2010. február 16. kedd 14:47 - HírExtra
A főváros III. kerülete hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kerületi MSZP-s elnökségi tag cégének támogatásával bújtatott pártfinanszírozás történhet az adófizetők pénzéből. Ez a cég adja ki az Óbudai Monitort és korában szerződésben állt a BKV-val is.

A főváros keddi közlése szerint Bús Balázs 2008 áprilisában valóban jelezte, hogy "a Monitor című lap, amelyben fővárosi tulajdonú cégek is hirdettek, pártpolitikai célokat szolgál", de a válaszadásra kijelölt Hagyó Miklós (MSZP) nem válaszolt a levélre.
A főváros szerint a vállalatok felelőssége, hogy milyen médiumokban hirdetnek. A fővárosnak nem dolga, hogy politikai szempontból értékelje a társaságok hirdetéseinek helyt adó lapok politikai beállítottságát.

A III. kerületi MSZP-s elnökségi tag, Hrabetz Györgyi cége az Európa Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kht., amely 60 ezer példányba adja ki az Óbudai Monitor című kiadványt, és amely korábban a BKV-tól 14,6 millió forintot kapott.

Az MTI birtokába pénteken került a BKV belső ellenőrzése által készített dokumentum, amely szerint az Európa Kht.-val a BKV nevében 2007-ben kötött szerződést az előzetes letartóztatásban lévő volt kommunikációs főosztályvezető, Zelenák Tibor és a házi őrizetben lévő volt kommunikációs vezérigazgató-helyettes, Regőczi Miklós. A céget azzal bízták meg, hogy bonyolítsa le egy sajtópályázat kiírását. A pályázat célja az volt, hogy "a megjelenő cikkek hatással legyenek a ma még egyéni közlekedési eszközzel utazó közönségre oly módon, hogy sikerrel váljanak átterelhetővé a közösségi közlekedés eszközeire".

A szerződést 2009. április 10-én mondták fel, a teljesítésigazolásokat a kht. önálló cégjegyzésre jogosult képviselője - Hrabetz Györgyi - írta alá. A szerződés ideje alatt 14,6 millió forintot utaltak ki úgy, hogy a bizonylatok nem feleltek meg az előírásoknak, a számlaigazolások pedig formálisak voltak, így felmerül a hűtlen kezelés gyanúja a BKV belső ellenőrzése szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását