2024. május 5. - Györgyi

Bajnai-Retkes találkozó lesz

Bajnai Gordon kormányfő csütörtökön találkozik Retkes Attilával, az SZDSZ elnökével – erősítette meg az MTI információját a párt sajtóosztálya.
2009. szeptember 8. kedd 12:40 - HírExtra
A sajtóosztályon elmondták, hogy a kormányfő és a pártelnök között korábban már lezajlott egy informális találkozó, és azon állapodtak meg abban, hogy a költségvetés benyújtása előtt ismét tárgyalóasztalhoz ülnek.

A csütörtöki megbeszélésen elsősorban a büdzsével kapcsolatos kérések kerülnek szóba. Az SZDSZ elnöke azt szeretné, ha a költségvetés - túl azon, hogy fenntartja a válságkezeléssel kapcsolatos lépéseket - nem róna teljesíthetetlen kötelezettségeket a tavasszal megalakuló új kormányra, függetlenül annak összetételétől - közölte a sajtóosztály.

A liberális párt számára jelenleg a munkahelyek megtartása és a lakáshitelesek védelme a legfontosabb gazdasági prioritás, éppen ezért az egyeztetésen feltehetően szóba kerül majd a lakáshitelesek támogatása és a rugalmas foglalkoztatási formák is. Az utóbbit olyan előremutató intézkedésnek nevezte a párt sajtóosztály, amely elősegíti, hogy a családfenntartók ne veszítsék el munkahelyüket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását